Prince Stirbey Vin de Galce

Prince Stirbey Vin de Galce
Prince Stirbey Vin de Galce

Prince Stirbey Vin de Galce

Un buchet concentrat de fructe umple nasul, iar în gură zahărul concentrat la 230 g pe litru, bine legat prin aciditatea stabilă, amplifică aromele intense de fructe și condimente.

110,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

La data de 1 decembrie 2018 – ziua Centenarului! – după 3 zile de îngheț cu temperaturi minime între -7 și -9°C, am cules ultimii struguri de Negru de Drăgășani, înghețați. Pentru prima dată în ultimii 17 ani, condițiile climatice ne-au permis să recoltăm struguri pentru un vin din struguri înghețați – „Eiswein“ sau „Icewine“ sau „Vin de Glace“, cum se numește acest vin în țări precum Germania sau Canada, unde a devenit deja o tradiție.

Ce se întâmplă într-un bob înghețat de strugure? O parte a apei din bob ingheață, zahărul, aciditatea și aromele se concentrează în restul sucului, în carnea și pielița bobului. Doar acest suc foarte concentrat curge prin presă, apa înghețată fiind o substanță compactă, rămâne pe presă.

Din cauza aceasta, strugurii trebuie culeși și presați dimineața devreme, la o temperatură sub -7 grade. Munca este grea și randamentul în cantitatea de vin de zece ori mai mic față de un vin „normal“.

Acest „Vin de Glace“ este un însoțitor minunat la ocazii festive: fie ca aperitiv, ca însoțitor la un paté de rață sau de vânat, dar și la un desert fructuos, înghețată sau sorbet. O compoziție interesantă poate fi obținută alături de brânză maturată, cu mucegai albastru. Notele sărate, ușor amare ale brânzei creează împreună cu aromele fructuoase și dulci ale vinului concentrat o experiență culinară extraordinară.

Vinul este îmbuteliat într-un numar limitat de 1.918 sticle de 0,375 l.

Caracteristici

  • Tip Vin - Dulce
  • Soi - Negru de Dragasani
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,375 L
  • Alcool - 9%
  • Culoare - Alb

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile