Prince Stirbey Vin de Galce

Prince Stirbey Vin de Galce

Prince Stirbey Vin de Galce

Un buchet concentrat de fructe umple nasul, iar în gură zahărul concentrat la 230 g pe litru, bine legat prin aciditatea stabilă, amplifică aromele intense de fructe și condimente.

110,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

La data de 1 decembrie 2018 – ziua Centenarului! – după 3 zile de îngheț cu temperaturi minime între -7 și -9°C, am cules ultimii struguri de Negru de Drăgășani, înghețați. Pentru prima dată în ultimii 17 ani, condițiile climatice ne-au permis să recoltăm struguri pentru un vin din struguri înghețați – „Eiswein“ sau „Icewine“ sau „Vin de Glace“, cum se numește acest vin în țări precum Germania sau Canada, unde a devenit deja o tradiție.

Ce se întâmplă într-un bob înghețat de strugure? O parte a apei din bob ingheață, zahărul, aciditatea și aromele se concentrează în restul sucului, în carnea și pielița bobului. Doar acest suc foarte concentrat curge prin presă, apa înghețată fiind o substanță compactă, rămâne pe presă.

Din cauza aceasta, strugurii trebuie culeși și presați dimineața devreme, la o temperatură sub -7 grade. Munca este grea și randamentul în cantitatea de vin de zece ori mai mic față de un vin „normal“.

Acest „Vin de Glace“ este un însoțitor minunat la ocazii festive: fie ca aperitiv, ca însoțitor la un paté de rață sau de vânat, dar și la un desert fructuos, înghețată sau sorbet. O compoziție interesantă poate fi obținută alături de brânză maturată, cu mucegai albastru. Notele sărate, ușor amare ale brânzei creează împreună cu aromele fructuoase și dulci ale vinului concentrat o experiență culinară extraordinară.

Vinul este îmbuteliat într-un numar limitat de 1.918 sticle de 0,375 l.

Caracteristici

  • Tip Vin - Dulce
  • Soi - Negru de Dragasani
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2018
  • Volum - 0,375 L
  • Alcool - 9%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile