Solo Quinta Alb 2020 Recas

Solo Quinta Alb 2020 Recas
RECAS SOLO QUINTA Cupaj 5 soiuri (negru de dragasani,muscat ottonel,sauvignon blanc,chardonnay,feteasca regala)

Solo Quinta Alb 2020 Recas

Vinul este de culoare galben pai, briliant și limpede. Nasul este concentrat și elegant: în prima fază vom observa arome florale de lavandă, tipice anului 2020, fructe exotice, ananas,mango și fructul pasiunii. După un timp, în pahar sau carafă putem detecta o componentă de condimente orientale, vanilie, lemn dulce și migdale, arome provenite mai ales din fermentația și maturarea în baric. Gustativ, vinul prezintă un corp puternic și armonios, echilibrat de prospețimea Sauvignon Blanc-ului. ADN-ul Solo Quinta este completat de soiul Pinot Noir vinificat în alb care se distinge prin eleganța sa. Postgustul este lung și dominat de notele vanilate ale Chardonnay-ului. Un vin de gardă, ce rezistă și evoluează în timp.

89,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Solo Quinta Alb 2020

Viticultură și Vinificație

Strugurii sunt selectați de pe parcele cu soluri argilo-calcaroase și culeși manual din zonele Dealul Țiganului, Überland, Pădurea Ianova și Pfefferberg. Vinul este realizat prin fermentație și elevage în barrique franțuzesc, 100% nou, Dargaud & Jaegle, Medium Toast, timp de 4-5 luni pentru Chardonnay. La final, se cupajează cu celelalte soiuri vinificate separat în cuve de inox. Proporția strugurilor din asamblaj variază în funcție de an: pentru 2020 Chardonnay rămâne componeta principală, iar partea de Muscat Ottonel crește la 17%, grație complexității sale aromatice

ASOCIERE CULINARA:Pește de apă sărată, preparat cu sosuri: meunier sau beurre blanc; homar și crab; Preparate la cuptor pe bază de carne de pasăre; Se poate asocia chiarși cu carne de vită ultra tandră, de tip Wagyu. 

Temperatura de servire: 8-10°C

Categorie: vin alb

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Chardonnay (48%); Fetească Regală (17%); Sauvignon Blanc (17%); Muscat Ottonel (17%); Pinot Noir (1%)
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2020
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb
  • Treapta de calitate - DOC-Recas

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile