Crama Ferdi Cuvee ALEXANDRA Editie Limitata 2023

Crama Ferdi Cuvee ALEXANDRA Editie Limitata 2023
Crama Ferdi Cuvee Alexandra

Crama Ferdi Cuvee ALEXANDRA Editie Limitata 2023

Un cupaj mineral si bine structurat din Sauvignon Blanc si Tamaioasa Romaneasca, care ofera un amestec unic de arome, imbinand profilul crocant si citric al Sauvignon-ului Blanc cu, caracteristicile ierboase si florale ale Tamaioasei Romanesti, un soi de struguri recunoscut pentru intensitatea sa aromatica. Un blend cu echilibru intre aciditatea ridicata a Sauvignon-ului Blanc si expresivitatea florala a Tamaioasei Romanesti dar si cu final revigorant, asezonat cu o nota fructata data tot de Tamaioasa.

Promotie Promotie!

75,00 lei

-10%

67,50 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Crama Ferdi – o pasiune care transcende mestesugul si se transforma in arta. Asa a luat nastere aceasta crama care, desi relativ tanara, are radacini adanci in dorinta de a maiestri vinul. Crama Ferdi reprezinta, in totalitate, viziunea si conceptul proprietarului si vinificatorului cramei, Fernando Mihailescu, cel care si-a asumat provocarea crearii vinurilor intr-un stil personal dar dupa metoda traditionala; ulterior alaturandu-i-se in acest demers indraznet si fiul sau, Paul Mihailescu.

In urma cu cativa ani ne faceam, timid, loc in zona Tohani. Prioritatea noastra a fost, intotdeauna, atingerea excelentei in productia de vinuri, stiind ca vinul de calitate isi are obarsia in vie. Ca urmare, dupa un atent proces de ingrijire a viei, incepem selectia pe fiecare butuc in parte iar, la final, recoltam manual in ladite, in vederea obtinerii unor struguri de prima clasa. Sistemul de vinificatie este unul de perspectiva indelungata, avand in vedere ca vinurile rosii sunt maturate, de la 1 la 2 ani, in barrique-uri de stejar.

Principiul nostru «less is more» se observa incepand cu interventia minima in procesul de vinifcatie, vinurile transmitand adevarata esenta a terroir-ului din care provin, si finalizand cu denumirile acestora, care au legatura cu memoria afectiva a fauritorului lor. Vinurile Cramei Ferdi se disting prin naturalete, consistenta, aciditate si eleganta. Utilizarea metodei traditionale de facut vinul are ca rezultat o gama de vinuri echilibrate si rafinate.

Temperatura de servire: 10-12 °C.

Asociere culinara: Creveti la gratar cu sos de caise, homar, risotto si branzeturi,paste,peste.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Tamaioasa Romaneasca,Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2023
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile