Bauer R.R.2017 Crama Bauer

Bauer R.R.2017 Crama Bauer

Bauer R.R.2017 Crama Bauer

Inca din 2004, cand am plecat din Germania, dorinta de a vinifica iar Riesling de Rin a crescut constant pe parcursul anilor. Multi vinofili considera acest soi “regina” strugurilor albi si intra-adevar cele mai scumpe vinuri albe sunt vinificate din Riesling.

73,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

Mai multe informații

Desi la Crama Bauer nu gandim in termeni de “ cel mai bun/ cel mai rau/ cel mai scump”, nu putem nega ca acest soi este capabil sa produca vinuri de o complexitate incredibila, cu un potential mare de invechire, cu o gratie de nedescris si capabil sa- si exprime terroir-ul si originea intr-un mod original.
Toate aceste calitati ne-au interesat si ne-au atras. Cu vinul nostru, R.R., dorim sa aratam si sa definim propria interpretare in Romania pentru acest soi de struguri, pur si fara compromisuri. Struguri atent ingrijiti int-un terroir de exceptie, culesi manual, impreuna cu o interventie minima in crama, totul pentru a obtine in final o piesa fina de o adevarata maiestrie – un adevarat Riesling Romanesc – un vin ce merita a purta numele . R.R. Crama Bauer
Toti strugurii pentru R.R. 2017 au fost culesi cu o selectie riguroasa, manual, in lazi de plastic si aduse in cel mai scurt timp in crama. Dupa o presare directa usoara, mustul a fost clarificat gravitational peste 48 ore pana l-am tras in cisterna de inox. Pentru a evita o fermentatie rapida si pentru a sublinia caracterul si expresivitatea soiului, nu am folosit drojdii selectionate ci drojdiile indigene.
Fermentatia a fost oprita prin frig natural pentru a aduce un plus de potential de invechire si pentru a obtine un echilibru perfect intre aciditate, zahar rezidual si alcool. Inainte de imbuteliere, vinul a stat 9 luni pe drojdii fine.
Sugestii de servire: vinul este încă tânăr, recomandăm maturare în sticlă timp de 2-3 ani
Pentru consum imediat, recomandam aerare, temperatură corecta de 10-12 grade si o servire în pahare potrivite

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Riesling de Rhin
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcolemie - 11,8%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Listă de dorințe

Cele mai cumpărate

Toate produsele din topul vănzărilor

Produse noi

Oferte speciale

Toate promoțiile