Muga Cava Conde de Haro

Muga Cava Conde de Haro
Muga Cava Conde de Haro

Muga Cava Conde de Haro

Culoare: galben stralucitor cu tente verzui 
Miros: puternice arome florale si de fruct, pe un fundal de note fermentative date de transformarea in sticla: miere, vanilie, lichior
Gust: perlaj dens si persistent care anunta o structura consistenta;in ciuda aromelor de miere, vinul e proaspat, datorita aciditatii semnificative; combinatia de fruct, aciditate si drojdii fine confera o surprinzatoare senzatie de voluptate care te incita sa umpli din nou paharul

85,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

”Prima impresie, cand il vezi in pahar, este de, practic, zero oxidare, cu tente galben-verzui stralucitoare. Perlajul este dens si persistent, fiind primul indiciu al structurii vinului. Privind in mijlocul paharului, se observa o linie uniforma de bule microscopice care se ridica spre suprafata. Nasul este dominat de arome florale si de fruct intense. In fundal, regasim note fermentative date de evolutia vinului in sticla: miere, vanilie, lichior. In ciuda aromelor de miere, este proaspat, datorita aciditatii semnificative. Combinatia de fruct, aciditate si drojdii fine produce o surprinzatoare senzatie de plenitudine care te indeamna sa mai iei o gura. Notele fructate revin in postgustul predominant picant care lasa o amintire foarte placuta.”

  • Editia 2014 - 91 Puncte Decanter: ”Muga este unul dintre foarte putinii producatori care au voie sa produca Cava in afara Cataluniei, regiunea sa de bastina. Vinul este predominant Viura, cu un strop de Malvasia si este facut exact ca si sampania, cu doi ani maturare pe drojdii. Debordeaza de arome de paine, migdale prajite si mere. Textura foarte frumoasa, foarte expresiv si plin de personalitate.”
  • 90 Puncte Parker: ”2014 a fost un an ciudat pentru vinurile rosii, dar cei de la Muga spun ca a fost bun pentru cele albe, rose si spumante. Au dreptate, pentru ca produc un vin spumant sub apelatiunea Cava, dar care e facut din struguri Rioja crescuti in Rioja. Conde de Haro nu se produce in fiecare an, ci doar in anii cu aciditate mare (iar 2014 a fost, cu certitudine, unul dintre acestia); strugurii albi sunt plantati impreuna cu cei rosii in vii vechi, din zone mai reci. Asamblajul poate fi de aproximativ 90% Viura si cam 10% Malvasia Riojana, fermentat in cuve de stejar, fara fermentatie malolactica, cu a doua fermentatie in sticla, unde este tinut in contact cu drojdiile nu mai putin de doi ani. Vinul are o combinatie foarte placuta de arome de nuci si drojdii si e foarte proaspat. Perlajul e fin si frumos integrat in vin, fara a fi deloc agresiv. Au fost produse 30 000 de sticle.”

Cava este sampania spaniolilor - la fel de buna ca ruda ei mai celebra, dar cu un pret mult mai rezonabil. Pe scurt, un excelent raport calitate/pret.


Recomandari gastronomice: un extraordinar aperitiv care merge bine si cu pui, curcan, fructe de mare, paste cu sos de smantana, mezeluri usoare, preparate vegetariene
Temperatura de servire: 5-8°C
Numar de sticle produse: 30 000
Perioada optima de consum: 2016 - 2018

Caracteristici

  • Tip Vin - Brut
  • Soi - 90% Viura (Macabeo), 10% Malvasía
  • Tara de origine - Spania
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 12,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile