Le Cigalus Blanc Gerard Bertrand

Le Cigalus Blanc Gerard Bertrand
Le Cigalus Blanc Gerard Bertrand

Le Cigalus Blanc Gerard Bertrand

Culoare galben auriu, stralucitor si limpede. Nas intens si complex de citrice coapte (grepfrut), piersica alba, miere, fructe uscate cu o nota prajita. Gust plin si catifelat, copt, amplu cu note de vanilie, paine prajita, unt si fructe exotice. Postgust lung.

Garantie SGR +0.50 lei

229,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Nota producatorului de vin
Cigalus beneficiaza de un climat mediteranean cald si insorit (descris ca "semi-arid cu variatii temperate de primavara"), asigurand o coacere timpurie a tuturor soiurilor de struguri. Acest climat arid (cu precipitatii reduse) este compensat de solurile foarte adanci (sedimente depozitate de Aussou, un parau la marginea domeniului) care pastreaza ploile de iarna pentru o perioada mai lunga, dar sunt mai putin fertile datorita prezentei unui gres calcaros usor in subsol, datand din Campanian (era secundara, inainte de aparitia Pirineilor).

Nota viticultorului
Vita de vie este gestionata conform sistemului biodinamic unde energia solului este in centrul procesului. De la plantare, aceasta vie a fost conceputa pentru dezvoltarea unui vin de top: alegerea clonelor calitative si densitatea mare de plantare, mai mare de 5.000 de vite pe hectar; ziduri inalte pentru a obtine o suprafata mare de frunze favorizand fotosinteza si maturarea. O mare grija si atentie sunt acordate viei pentru a obtine o recolta sanatoasa cu randamente moderate (25 hl/ha) si astfel sa se obtina tot ce este mai bun din struguri. Data recoltarii este determinata soi cu soi si numai atunci cand strugurii au ajuns la maturitatea optima si dupa ce au fost gustati riguros. Strugurii culesi manual sunt presati pneumatic imediat ce ajung la crama. Dupa o decantare statica usoara, o parte din must sufera fermentatie alcoolica in butoaie noi (70%), in timp ce restul este vinificat in cisterne de inox (30%). Apoi se efectueaza fermentatia malolactica. Controlul temperaturii este utilizat pentru a conserva toata prospetimea si integritatea aromelor. Maturarea in butoaie dureaza 7 pana la 8 luni – pana la echinoctiul de primavara – cu amestecari regulate. Dupa o operatiune usoara de limpezire, vinul este imbuteliat.

Asocieri culinare: este ideal cu scoici prajite, peste gatit in sos sau ca aperitiv.

Temperatura de servire: 10-12°C 

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc
  • Tara de origine - Franta
  • An recolta - 2022
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Alb
  • Garantie SGR - 0.50 lei

Oferte speciale

Toate promoțiile