Ammos Alb Crama Histria

Ammos Alb Crama Histria
Ammos Alb Crama Histria

Ammos Alb Crama Histria

Ammos Alb este un vin special vinificat din soiuri semiaromate de Sauvignon Blanc si Riesling. De la primul strop deAmmos Alb, vei fi cucerit si te vei lasa abandonat sprintarei arome de flori de camp, completata amplu, dar echilibrat, de savoarea fructelor exotice.

61,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

AMMOS înseamnă ”nisip” în limba greacă și reflectă mix-ul perfect al zonei in care ne aflam. La crama Histria avem terenuri nisipoase, suntem aproape de mare (privim cum răsare soarele din mare) și suntem în zona cu cea mai puternica influență grecească din România. Culorile etichetelor reflecta viata plantatiei –  frunzele verzi ale vitei-de-vie, albastrul mării și strugurii copți, purpurii.

Ammos este un brand de cupaje, astfel încat să susțină și să promoveze întreaga plantație, toate vinurile pe care noi reușim sa le facem.

Ammos Alb a fost obtinut din soiuri semiaromate Sauvignon Blanc si Riesling care au fost presate dupa o scurta maceratie peliculara la temperatura scazuta si fermentate la 15-16 grade Celsius. Vinul a fost apoi tinut pe drojdie fina timp de 5 luni, pentru a obtine o complexitate aparte.

Ammos Alb e un vin sec, cu tarie alcoolica de 12 grade, aspect limpede lucios, de culoare galben verzui. Aroma lui particulara aminteste de florile de camp, iar gustul amplu, echilibrat, are o savoare apropiata de cea a fructelor exotice.

Asocieri culinare: preparate din peste marin, carne de curcan sau pui. De asemenea, poate fi servit alaturi de preparate mediteraneene, branzeturi sau salate.

Temperatura de servire: 8°-10°C

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Sauvignon Blanc, Chardonnay si Riesling
  • Tara de origine - Romania
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 12%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile