Vinca Rhein Riesling Carastelec

Vinca Rhein Riesling Carastelec

Vinca Rhein Riesling Carastelec

Culoarea galbena de lamaie se regaseste in mirosul captivant de lime, ghimbir, si flori de caprifoi. Armonia gustului de pere crocante, piersici albe si miere impreuna cu notele de citrice ne ofera o combinatie de arome complexe.

28,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

Mai multe informații

Vinca Rhein Riesling

Așa cum echilibrul în viață aduce fericire, un vin echilibrat este o garanție și mai sigură pentru starea de mulțumire. Cea mai importantă și cea mai delicată caracteristică a rieslingului este ECHILIBRUL, ARMONIA: între aromele de fructe și notele minerale, respectiv echilibrul aciditate-zahăr.

La fel ca și Pinot Noir-ul, rieslingul este un soi care reflectă foarte bine TERROIR-ul de unde provine și îmbină caracteristicile acestuia cu tipicitatea soiului. Așa că nu e suficient să gustăm un Riesling din Valea Rhinului; putem pierde fructuozitatea celor din Alsacia, unctuozitatea celor din Australia și aromele accentuate de citrice și piper verde din Austria; suntem doar la litera “A” și n-am vorbit de Canada, Noua Zeelandă și de Transilvania

Si de ce să nu vorbim de Transilvania, mai exact de “Grand Cru”-ul deasupra satului Carastelec (jud. Sălaj), unde Rieslingul se simte foarte bine, ca și în cele mai multe zone viticole răcoroase, unde ajunge la maturitate mai lent, acumulând astfel arome mult mai complexe și mai concentrate de mere, pere - în general fructe albe. Terroir-ul își pune amprenta și pe aromele secundare a vinului, prin note minerale, specifice rieslingurilor de bună calitate, vânate de connoisseur: notele de petrol.

Temperatura de servire: 8-10°C

Asocieri culinare: Preparate asiatice picante, sushi, ierburi fine, raţă sau alte cărnuri afumate, fondue.

Categorie: Vin alb

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Riesling de Rhin
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2015
  • Volum - 0,75 L
  • Alcolemie - 13,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Listă de dorințe

Cele mai cumpărate

Toate produsele din topul vănzărilor

Produse noi

Oferte speciale

Toate promoțiile