TE WA Wines Chardonnay

TE WA Wines Chardonnay
TE WA Wines Chardonnay

TE WA Wines Chardonnay

Te Wa Wines Chardonnay se deschide printr-un complex generos de arome, unde se disting notele florale, piersici coapte, fructe exotice si nuci coapte la cuptor. Gustul bogat are  o textura delicata si cremoasa, nuante de miere, unt, totul intr-un echilibru perfect cu aciditatea fina, care duce spre un postgust lung si matasos. Acest vin concentrat si puternic poate fi savurat imediat ce este produs, dar cu siguranta are un potential enorm de evolutie interesanta la o maturare ulterioara  in sticla.

Editie limitata: 3168 sticle.

Promotie Promotie!

74,97 lei

-20%

59,98 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Podgoria si terroir-ul:

Podgoria se afla in partea sud-estica a Moldovei, in lunca Nistrului inferior, in preajma s. Talmaza, regiunea viti-vinicola cu indicatie geografica protejata Stefan-Voda. Predomina expozitiile de est si nord-est, cu relief predominant deluros. Distanta pana la Marea Neagra 70 km. Clima temperat-continentala este influentata de vecinatatea Marii Negre, ce se manifesta prin patrunderea maselor de aer calde si umede din zona mediteraneana. iarna este destul de rece, vara calda, dar relativ umeda, urmata de o toamna lunga si calda pana dupa mijlocul lui octombrie, fapt care favorizeaza coacerea corecta si calitativa a strgurilor. In perioada de maturare a strugurilor, temperatura medie pe durata zilei ajunge la 25 grade, cea nocturna 12 grade, moment care permite ca maturarea sa decurga lent, cu impact pozitiv asupra pastrarii aromelor si aciditatii. Temperatura medie anuala 10 – 11 grade, suma temperaturilor active 3100 – 3250 grade. Precipitatiile atmosferice constituie in medie 390 – 450 mm/an.

Date despre vinificatie:

Culesul:  100% recolta manuala selectiva, in ladite de 10 kg. Preracirea strugurilor pana la 0 °C.

Fermentarea: in vase din inox, la temperature coborate de 12 - 13 °C cu mix de levuri indigene si selective.

Maturarea84% din vin, in vas din inox, 5 luni in contact cu sedimentul de drojdie fin, cu batonnage si monitorizare grijulie a evolutiei, pentru ai reda textura cremoasa si plinete a gustului. 16% din vin maturat 5 luni in butoi de stejar francez de a doua turnare si cu fermentarea malo-lactica petrecuta.

Imbuteliat: 23 februarie 2020.

Temperatura de servire: 10 - 12 °C.

Asocieri culinareaperitive, peste, fructe de mare.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Chardonnay
  • Tara de origine - Rep. Moldova
  • An recolta - 2019
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile