DFR Tamaioasa Romaneasca Domeniile Franco Romane

DFR Tamaioasa Romaneasca Domeniile Franco Romane
DRF Tamaioasa Romaneasca 2019 Domeniile Franco Romane

DFR Tamaioasa Romaneasca Domeniile Franco Romane

O Tamaioasa Romaneasca dulce, cu multa prospetime si cu un foarte bun echilibru intre zahar si aciditate. Un vin de desert care se remarca printr-un mix complex de arome tropicale, exotice. Culoarea este galben auriu, iar nasul, delicat, aduce senzatii de grapefruit, soc si menta. Gustul este intens, cu ananas, lime si anason, la care se adauga impresii de fagure de miere si declinari minerale. Postgustul este lung, lasand aluzii de miere de salcam si note amarui, elegante

31,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 4,25 ha, din parcela numita traditional "Breaza". Anul plantarii 2011. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 300 gr z/l, cu o productie recoltata de 2621 kg/ha(0,65 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 18 septembrie 2019.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este de 16◦ C timp de 15 zile. Presarea a fost efectuata la 1,4 Bari.

Temperatura de servire: 7-12 °C.

Asocieri culinare: Deserturile elegante si usor acrisoare pe baza de fructe, sunt principalele preparate recomandate cu servirea acestui tip de vin. Se poate asocia excelent cu preparate din peste, carne de pasare sau diferite tipuri de branzeturi.

Caracteristici

  • Clasificare - Dulce
  • Soi - Tamaioasa Romaneasca
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2021
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13%
  • Culoare - Alb
  • Apelatie - DOC-CMD DEALU MARE

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile