DFR Bio Feteasca Alba Domeniile Franco Romane

DFR Bio Feteasca Alba Domeniile Franco Romane
DRF Feteasca Alba 2020 Domeniile Franco Romane

DFR Bio Feteasca Alba Domeniile Franco Romane

Un vin plin de delicatete, cu un buchet interesant de arome ce amintesc de gustul fagurilor de miere, de aromele florilor de primavara sau ale piersicilor albe. Gustul armonios, cu o finete naturala tipica, usor mineral. Vin prietenos si revigorant, cu final intens.

39,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 7,84 ha, din parcela numita traditional "Bazinul Verde". Anul plantarii 2014. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale.Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 230 gr z/l, cu o productie recoltatra de 8550 kg/ha(0,82 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 01 octombrie 2020.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este cuprinsa intre 16-18◦ C timp de 14 zile. Presarea a fost efectuata la 1,8 Bari.

Temperatura de servire: 7 °C.

Asocieri culinare: Se recomanda servirea impreuna cu carne de pasare, fructe de mare, pilaf, ciulama, branzeturi moi, cremoasa.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Feteasca Alba
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2022
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb
  • Apelatie - DOC-CMD DEALU MARE

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile