DRF ECO Chardonnay 2020 Domeniile Franco Romane

DRF ECO Chardonnay 2020 Domeniile Franco Romane
DRF ECO Chardonnay 2020 Domeniile Franco Romane

DRF ECO Chardonnay 2020 Domeniile Franco Romane

Avand in vedere ca acest soi este renumit pentru calitatile sale organoleptice, nu ezita sa ne surprinda in continuare cu aromele sale caracteristice cu nuante de unt proaspat, florale, inconfundabile asemanatoare florilor de salcam si a fagurelui de albine, dar si cu arome ce amintesc de fanul proaspat cosit.Gustul onctuos, catifelat, delicat si armonios cu nuante de nuci si migdale.

34,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Vie - Struguri

Suprafata recoltata 4,52 ha, din parcela numita traditional "Banita". Anul plantarii 2000. Sezon cu clima temperat continentala care variaza de la nord la sud datorita altitudinii, orientarii generale a reliefului si a configuratiei locale. Cultura vitei de vie este situata in panta. In cadrul podgoriei se intalneste un sol care are la baza calcare sarmatice, argile, gresii si tufuri dacice. Fructul ajuns la maturitate deplina, copt pana la nivelul de 221 gr z/l, cu o productie recoltata de 3500 kg/ha(0,77 kg/planta). Recoltarea a fost executata selectiv, manual 100%, in ziua de 01 septembrie 2020.

Vinificatie

Strugurii au fost recoltati in galeti de 10 kg de plastic dupa metoda traditionala detasandu-se prin taiere, folosind foarfeca, evitandu-se ruperea strugurilor cu mana deoarece ciorchinii se pot strivi, iar o parte din boabe se pot scutura. Dupa operatia de desprindere a boabelor de struguri de pe ciorchine in desciorchinator si zdrobirea boabelor, mustuiala se transfera in cisterne de inox si racit la 5◦ C pe o perioada ce poate dura pana la 48 de ore pentru a se limpezi mustul. Temperatura de fermentare este cuprinsa intre 16-18◦ C timp de 15 zile. Presarea a fost efectuata la 1,6 Bari.

Temperatura de servire: 10 - 12 °C.

Asocieri culinare: Recomandat impreuna cu somon, creveti, homar, scoici sau carne de pui ori curcan, baste cu sos alb, branzeturi moi, cremoase cu mucegai alb: Brie sau Camembert.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Chardonnay
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2020
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb
  • Treapta de calitate - DOC - Dealu Mare

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile