Crama Ferdi White Queen Editie Limitata 2022

Crama Ferdi White Queen Editie Limitata 2022
Crama Ferdi White Queen Editie Limitata 2022

Crama Ferdi White Queen Editie Limitata 2022

White Queen Editie Limitata este un Chardonnay fermentat si maturat in baricuri noi, de stejar francez, cu batonaj zilnic. Astfel ca White Queen este un vin untos, cu arome de caise si piersici, dupa care descoperi un postgust lung de miere si nuci. Un vin echilibrat, cu aciditate moderata care ofera totodata o senzatie de prospetime si un potential bun de invechire. Fermentat si maturat in baric de stejar 8 luni.

Promotie Promotie!

110,00 lei

-10%

99,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Crama Ferdi – o pasiune care transcende mestesugul si se transforma in arta. Asa a luat nastere aceasta crama care, desi relativ tanara, are radacini adanci in dorinta de a maiestri vinul. Crama Ferdi reprezinta, in totalitate, viziunea si conceptul proprietarului si vinificatorului cramei, Fernando Mihailescu, cel care si-a asumat provocarea crearii vinurilor intr-un stil personal dar dupa metoda traditionala; ulterior alaturandu-i-se in acest demers indraznet si fiul sau, Paul Mihailescu.

In urma cu cativa ani ne faceam, timid, loc in zona Tohani. Prioritatea noastra a fost, intotdeauna, atingerea excelentei in productia de vinuri, stiind ca vinul de calitate isi are obarsia in vie. Ca urmare, dupa un atent proces de ingrijire a viei, incepem selectia pe fiecare butuc in parte iar, la final, recoltam manual in ladite, in vederea obtinerii unor struguri de prima clasa. Sistemul de vinificatie este unul de perspectiva indelungata, avand in vedere ca vinurile rosii sunt maturate, de la 1 la 2 ani, in barrique-uri de stejar.

Principiul nostru «less is more» se observa incepand cu interventia minima in procesul de vinifcatie, vinurile transmitand adevarata esenta a terroir-ului din care provin, si finalizand cu denumirile acestora, care au legatura cu memoria afectiva a fauritorului lor. Vinurile Cramei Ferdi se disting prin naturalete, consistenta, aciditate si eleganta. Utilizarea metodei traditionale de facut vinul are ca rezultat o gama de vinuri echilibrate si rafinate.

Temperatura de servire: 10-12 °C.

Asociere culinara: Creveti la gratar cu sos de caise, homar, risotto si branzeturi precum Brillat-Savarin sau Camembert.

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Chardonnay
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2021/2022
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,7%
  • Culoare - Alb

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile