Avincis Feteasca Regala & Pinot Gris

Avincis Feteasca Regala & Pinot Gris
Avincis Feteasca Regala & Pinot Gris

Avincis Feteasca Regala & Pinot Gris

Gustul său este generos, rotund şi bine structurat, cu arome de piersică şi pară condimentată. Buchetul bogat şi complex al acestui vin se deschide către dulceaţa florilor albe şi a caiselor uscate cu o uşoară notă de vanilie. Culoarea acestui vin este auriu deschis strălucitor.

53,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Acest cuvée este un cupaj deosebit de interesant şi inedit între un soi local şi un soi favorit pe plan internaţional. Din combinaţia acestor soiuri s-a născut un vin special.

Recoltarea se face manual, în lădiţe de numai 18 kg, pentru ca strugurii să rămână cât mai intacţi posibil. Culegătorii noştri aleg numai strugurii buni şi sănătoşi. Urmărirea maturării strugurilor şi a dezvoltării aromei are loc în mod regulat, pentru a se identifica data ideală de recoltare. Strugurii sunt sortaţi pentru a doua oară pe banda transportoare pentru a ne asigura că au fost culeşi numai cei copţi şi sănătoşi. Strugurilor li se îndepărtează ciorchinii şi sunt maceraţi într-o presă pneumatică închisă, sub atmosferă protectoare. 70% din acest vin este Feteasca Regală din care 40% este fermentată şi maturată în baricuri de stejar timp de 11 luni. Restul de 30% este fermentată în cisterne de inox cu batonaj periodic. 30% din acest vin este Pinot Gris, fermentat în cisterne de inox.

Temperatura de servire: 9 °C.

Asocieri culinare: A se servi alături de pui în sos de ciuperci sau orez cu trufe.

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Regala, Pinot Gris
  • Tara de origine - Romania
  • An de recolta - 2019
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Alb

30 alte produse din aceeași categorie

Oferte speciale

Toate promoțiile