Cuvee Monsignori 2017 Argyros Estate

Cuvee Monsignori 2017 Argyros Estate
Cuvee Monsignori 2017 Argyros Estate

Cuvee Monsignori 2017 Argyros Estate

Culoare sa este de lamaie, verde deschis. Arome citrice, cu accent de lamaie, grapefruit, coaja de portocala, urmate de note de piersica si pere, iar la final note minerale si ceai.

Un vin complex, echilibrat cu aciditate ridicata, finisaj minearl si lung.Este unul dintre vinurile care pot evolua mai mult de un deceniu.

145,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Fondata in 1903, proprietatea Argyros este situata pe insula Santorini, renumita pentru vita de vie  spiralata  si pentru bisericile albe. in 1950, podgoriile  Argyros au fost mostenite de catre fiului fondatorului, care a triplat terenul de la 5 la 15 hectare. Yiannis Argyros, a treia generatie, care a preluat afacerea in 1974, a inceput sa priveasca dincolo de piata locala. Astazi, Mathew Argyros, a patra generatie de vinificatori din familie, continua mostenirea tatalui sau, facand vinuri legendare din Asyrtiko si alte soiuri indigene din Santorini, folosind tehnici traditionale.

Podgorile  sunt situate in Episkopi si Pyrgos, locatii excelente pentru Assyrtiko. Podgoriile de vita neagra variaza de la 30 la peste 240 de ani si sunt cultivate in forma de cos si o tehnica traditionala numita "kouloura". Pamantul anorganic al insulei Santorini este natural imun la Phylloxera si multi alti daunatori de vie, reducand nevoia de erbicide sintetice si pesticide. Estate Argyros practica viticultura durabila, folosindu-se must de struguri compostat ca ingrasamant si viile arate cu ajutorul magarilor.

Strugurii utilizati pentru Cuvee Monsignori, provin din cele mai vechi podgorii ale insulei, Podgoriile Episkopi, cultivate de catre familia Argyros de peste 210 ani.

Denumirea vinului a fost inspirata de la "Mon Signor" sau "The Master" datorita vechimii vitei de vie.

Randamentul este extrem de scazut. Podgoriile sunt lucrate cu ajutorul magarilor iar strugurii sunt culesi si selectati manual, cu mare grija, atat in timpul recoleti cat si al productiei.

Asocieri culinare: peste gras, stridii, fructe de mare, carne de pasare, carne de porc miel. Merge foarte bine cu branza, fava, rosii.

Temperatura de servire: 10-12 C.

Premii:

 2019 Medalie de aur,  Decanter  World Wine Awards, 96 points

2018 Bets White in Show, Balkan International Wine Competition

2018 Grand Trophy, Best Wine of the  Competition,  Balkan International Wine Competition

2018 Thessaloniki International Wine Competition, Great Gold.

Julia Harding MW, jancisrobinson.com, 02/05/2019, 17.5+ puncte

Jancis Robinson MW,  jancisrobinson.com, 13/10/2019 17.5 puncte

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - 100% Assyrtiko
  • Tara de origine - Grecia
  • An de recolta - 2017
  • Volum - 0,75 L
  • Alcool - 14%
  • Culoare - Alb
  • Treapta de calitate - DOC Santorini

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile