Davino Purpura Valahica

Davino Purpura Valahica

Davino Purpura Valahica

Rosu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, cu arome condimentate de prune uscate si menta, intens si persistent, condimentat completat cu nuante de lemn de stejar.

GUST: Expresiv, suplu, echilibrat, bine structurat, amplu, puternic dar rotund. Taninozitate moderata.

95,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

30 alte produse din aceeași categorie

Mai multe informații

Se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase de Feteasca Neagra. Tehnologia este orientata spre obtinerea unui vin bine structurat. cu o corpolenta peste medie si cu un caracter de soi bine exprimat. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie in rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22°C timp de 14-19 zile. Fermentatie malolactica desavârsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 25% - noi si 75% la a doua utilizare, la 15°C, timp de 8 luni. Învechire la sticla minim 24 luni.

ASOCIERE CULINARA: Carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, brânzeturi maturate mediu.

TEMPERATURA DE SERVIRE: 18°C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Feteasca Neagra
  • Tara de origine - Romania
  • An Productie - 2011
  • Volum - 0,75 L
  • Alcolemie - 14,9%

Listă de dorințe

Produse noi