Cuvee Uberland Recas

Cuvee Uberland Recas

Cuvee Uberland Recas

Cuvee Uberland este perla neagra si cea mai de pret a Cramelor Recas. Metoda de vinificare este inspirata dintr-o tehnologie traditionala care sta la baza vinurilor Amarone. Cu expresii de visine si fructe de padure, lemn si ciocolata amara, gustul se defineste printr-un atac impetuos, plin de intensitate, pentru a se incheia cu un postgust lung, complex si elegant. 

105,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

30 alte produse din aceeași categorie

Mai multe informații

Gustul are sustinerea taninurilor si alcoolului, vinul dand asfel impresia de volum. Editia 2011 este una reusita, careia nu i-ar strica o perioada mai indelungata de pastrare.

Un cupaj care se supune regulii de aur a tuturor cupajelor: să obţină ceea ce este cel mai bun de la fiecare soi care participă, dar astfel încât soiurile să se îngemăneze, să formeze un tot unitar. Ei bine, acest vin – de un roşu burgund intens şi dens – nu pare să fie construit, este coerent şi integrat, puternic şi expresiv, complex, dar catifelat şi prietenos. Este un vin care merită tratat cu atenţie şi răbdare, pentru că se deschide în multe trepte, în fiecare dintre ele oferind ceva nou de descoperit. Secretul vinului stă în strugurii tăiaţi, desprinşi de vie la maturitate deplină, apoi lăsaţi să se deshidrateze o vreme, penrtu ca mustul să se concentreze înainte ca strugurii să fie a fi trimişi pentru la presă. Metoda este inspirată dintr-o tehnologie tradiţională din nordul Italiei, care stă la baza vinurilor Amarone.
De la debutul închis, cu urme de piperuri, cerneală şi nuanţe de pământ reavăn, pe măsură ce se oxigenează, vinul revine la expresii mai tinere, de vişine şi cireşe, căpşune supramaturate, fructe de pădure, struguri foarte copţi, în pragul stafidirii, iar expresia deplină o are integrând toate aceste nuanţe într-un buchet care conţine ca nuanţe secundare tabac, piele, cutie de lemn, smochine, curmale, ierburi uscate şi ciocolată amară. Gustul se ridică pe deplin la aştepările create de arome, şi se defineşte printr-un atac impetuos, plin de intensitate, continuat cu o acoperire catifelată a întregii guri, pentru a se încheia cu un postgust lung, complex şi elegant, care încă mai trădează vârsta încă fragedă a vinului

ASOCIERE CULINARA:Carne rosie, in special vanat, branzeturi puternic aromate si ciocolata.

TEMPERATURA DE SERVIRE 18O C

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Cabernet Sauvignon/Merlot
  • Tara de origine - Romania
  • An Productie - 2012
  • Volum - 0,75 L
  • Alcolemie - 15%

Listă de dorințe

Produse noi

Toate produsele noi