Sable Noble Rosu M1.Crama Atelier

Sable Noble Rosu M1.Crama Atelier

Sable Noble Rosu M1.Crama Atelier

Culoarea este de un roșu intens, purpuriu cu nuanțe violacee.

Aromele sunt de fruct dulce de pădure, mure, afine și cireșe mici și negre de dulceață, la care se adaugă un caracter delicat de scorțișoară, cuișoare și marzipan. Gustativ, regăsim același fruct copt, prună uscată, dar și o prospețime a taninurilor suple și perfect integrate în moliciunea lor cu notele suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Delicios, savuros și persistent!

38,00 lei

Adaugă în coș

Adaugă la lista de dorințe

30 alte produse din aceeași categorie

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

Mai multe informații

Recoltati cu grijă, manual, în lădite, odată ajunsi la Crama Atelier, strugurii au fost tinuti mai întâi peste noapte la frig după care au fost trecuti printr-un proces de sortare riguroasă, „bob cu bob” si desciorchinare. Procesul de vinificatie a debutat cu o perioadă de macerare „la rece” a mustuielii, urmată de inocularea cu drojdii selectionate. Cele trei soiuri au fost vinificate separat. Omogenizarea periodică a mustului în fermentatie cu pielita strugurilor a asigurat extractia aromelor tipice de soi, culoarea si taninurile. Vinul tânăr a fost tras la maturare în butoaie de stejar românesc. S-au folosit atât butoaie noi cât si butoaie domolite de maturarea vinului din recolta anterioară. La finalul celor 18 luni de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate. Procesele de conditionare si filtrare au fost păstrate la un minim necesar, pentru a nu se pierde nimic din caracterul generos si din culoarea intensă a vinului. Potential de invechire: delicios acum prin tinerete si exuberanta, dar se va domoli foarte frumos, prin pastrare atenta la sticla, in urmatorii 5 - 7 ani.

ASOCIERE CULINARA: carne de vita la gratar, preparate din carne de miel, goulash, mancaruri si mirodenii mediteraneene, moussaka, paste cu sosuri rosii si ciuperci, legume corpolente, branzeturi mature si deserturi cu ciocolata neagra, amara.

TEMPERATURA DE SERVIRE: 16°- 18° Celsius

Caracteristici

  • Tip Vin - Sec
  • Soi - Fetească neagră,Merlot,Cabernet Sauvignon
  • Tara de origine - Romania
  • An Productie - 2012
  • Volum - 0,75 L
  • Alcolemie - 13.1%

Listă de dorințe

Produse noi