Leat 6500 Pinot Noir M1.Crama Atelier

Leat 6500 Pinot Noir M1.Crama Atelier
Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier
Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier Leat 6500 The Origin Pinot Noir M1.Crama Atelier

Leat 6500 Pinot Noir M1.Crama Atelier

Impresionant, complex si generos! Culoarea are straluciri de rosu expresiv si nuante elegante de maturitate. Vinul este nobil, extrem de generos si bogat în arome de cireasa dulce, visina putreda, mirodenii si acel caracter de pamant reavan si ciuperci de padure aparute dupa ploi de toamna. 

Gustativ, regasim prospetimea fructelor rosii, zmeura si taninurile moi, fine si persistente, caracteristice unui bun Pinot Noir.

Disponibilitate: Acest produs nu mai este în stoc

65,00 lei

Adaugă în coș

Mai multe informații

Notele fine extrase din lemnul de stejar romanesc se combina frumos cu nuante delicate de ciocolata amaruie si scortisoara.

Culesul s-a facut relativ tarziu, la momentul maturitatii depline a taninurilor si atingerii potentialului maxim de culoare si arome. Recoltati cu grija, strugurii au fost tinuti peste noapte la frig dupa care au fost trecuti printr-un proces de sortare riguroasa, „bob cu bob” si desciorchinare. Procesul de vinificatie a debutat cu o perioada de macerare „la rece” a mustuielii urmata de inocularea cu drojdii selectionate. Omogenizarea lejera a mustului cu pielita strugurilor, precum si temperaturile scazute de fermentatie au asigurat extractia aromelor de soi, prospetimea, culoarea expresiva si taninurile fine. Vinul tanar a fost tras la maturare în butoaie din lemn de stejar romanesc. S-a folosit o combinatie de butoaie noi, precum si butoaie domolite de vinul din recolta anterioara. La finalul celor 18 luni de maturare, vinurile din fiecare butoi au fost selectionate individual si asamblate.

Potential de învechire: 5-7 ani de pastrare atenta la sticla.

ASOCIERE CULINARA: Se poate servi cu preparate din carne de rata, pasare, peste oceanic, carne de porc, ciuperci, branzeturi: Brie si Camembert, precum si fructe: zmeura si capsune.

TEMPERATURA DE SERVIRE: 16-18OC

Caracteristici

  • Clasificare - Sec
  • Soi - Pinot Noir
  • Tara de origine - Romania
  • An recolta - 2013
  • Volum - 0.75l
  • Alcool - 13,5%
  • Culoare - Rosu

Clienții care au cumpărat acest produs au mai cumpărat și:

30 alte produse din aceeași categorie

Produse noi

Toate produsele noi

Oferte speciale

Toate promoțiile