Lista produselor producătorului Crama Budureasca

In inima podgoriei Dealu Mare, intr-o oaza de liniste, se ridica insoritele coline ale viilor Budureasca – loc stravechi, cu radacini adanci in istoria si cultura vinului. Dovezile arheologice găsite în apropiere sugerează că acest loc are o tradiție deosebit de bogată în vinificație, inca din vremea dacilor.

Budureasca este una din vetrele reprezentative de viata multimilenara din paleoliticul mijlociu si neoliticul timpuriu pretracic, de-a lungul epocii bronzului tracic si a civilizatiei fierului la geto - daci, pana in epoca formarii poporului roman: de la dacii liberi si dacoromani, la romanii vechi.

Vie- Budureasca


Valea Budureasca se afla în zona primelor dealuri subcarpatice, la 30 km E-N-E de municipiul Ploiesti. Terasele râului Budureasca cuprind 31 de situri arheologice, cea mai densa grupare umana straveche în Dacia.

Mai mult decat atat, istoricii antici vorbesc in scrierile lor despre vinurile produse în aceasta regiune. De exemplu Homer, mentiona in scrierile sale că "războinicii greci au intrat în Tracia pentru a găsi vin".

Este bine cunoscut si faptul că, la sfatul marelui sau preot, Burebista a decis să taie vița de vie. Mai puțin cunoscut este faptul că a luat această decizie nu doar pentru a reduce consumul de vin dar, mai ales, pentru a reduce interesul pentru teritoriile dacice.

Faptul că limba vorbită astăzi inca păstreaza câtiva termeni dacici precum butoi, strugure sau cârcel este o dovadă a importanței acordate de către localnici cultivarii vitei de vie.

Crama Budureasca


Noua crama Budureasca inaugurata in primavara anului 2013 are o suprafata de 5300 mp fiind una dintre cele mai noi si mai mari crame din Dealu Mare.

Crama este ingropata pe 3 dintre laturi pentru a se incadra perfect in peisaj si pentru a beneficia de un control termic ridicat. Constructia avangardista si tehnologia de ultima ora utilizata pentru echiparea ei ne indreptateste sa afirmam ca avem una dintre cele mai moderne crame din Romania, cu o capacitate de productie si stocare de 2,5 mil. litri vin.

Complexul dispune de asemenea de birouri si mai multe spatii pentru degustare cu vedere spre sala baricurilor precum si un magazin pentru desfacere si vanzare.

În prezent, vinurile de Budureasca sunt cunoscute și apreciate pentru caracteristicile si aromele lo runice si pentru vinificarea in stilul modern, adaptat la Lumea Noua. Pe aceste dealuri, printre vestigiile stravechii civilizatii dace din Valea Budureasca, maiestrim vinurile noastre in deplin respect fata de natura, fata de licoarea insasi si fata de clientii nostri.

Din nobila mostenire a acestor dealuri am pastrat mandria, simplitatea si onestitatea. Pentru vinuri romanesti cu adevarat nobile.

Nu sunt produse ale acestui producător.

Listă de dorințe

Produse noi