Lista produselor producătorului Catleya

Domeniul Catleya, situat în regiunea Corcova din România, are un trecut bogat. In plină perioadă La Belle Epoque, prinţul Anton Bibescu, Marcel Proust şi prietenii lor degustau la Paris, în timp ce evocau florile de păr din acel loc mitic, vinurile de Corcova.

Crama Catleya - vin alb ,vin rosu, vin rose, vinuri romanesti, vinuri selecte.

Bibescu, prinţul multitalentat de origine româno-francofilă, a fost cel ce a hotărât să-şi extindă via pe cele mai frumoase şi bogate dealuri de la Corcova. Ajutat de agronomul francez Sauget, le-a dat acelor vinuri calităţile şi renumele lor.

Proust, admirator şi bun prieten al lui Bibescu, a dorit să i se alăture la Corcova, dar boala l-a împiedicat să călătorească.Evocarea acestui loc a rămas însă prezentă în scrierile sale, ba chiar Bibescu a inspirat unul dintre personajele principale din romanul În căutarea timpului pierdut.În această capodoperă literală a lui Marcel Proust, orhideea Catleya este simbolul iubirii.

Crama Catleya

După anul 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, au ales această imagine proustiană pentru a simboliza vinurile obţinute din viile replantate pe vechile pământuri ale prinţului Bibescu. Aşadar, aceştia trei sunt creatorii domeniului Catleya.

Pentru că evocă atât frumuseţea, cât şi plăcerea timpului regăsit, parfumul îmbătător al florii sau al unui vin, Catleya lui Proust reflectă întocmai experienţa sinestezică pe care o simţi atunci când deguşti unul dintre vinurile noastre.


 • Catleya Freamat Alb - Vin alb sec
  Disponibil
  Catleya Freamat Alb

  Prin complexitatea lui aromatică, cu arome de cimișir, mugur de coacăze neagră si citrice albe, este foarte reprezentativ pentru soiul Sauvignon. Proaspăt și viu în gura, vă va oferi toată bogăţia paletei sale de arome.

  Prin complexitatea lui aromatică, cu arome de cimișir, mugur de coacăze neagră si...

  Prin complexitatea lui aromatică, cu arome de cimișir, mugur de coacăze neagră si citrice albe, este foarte reprezentativ pentru soiul Sauvignon. Proaspăt și viu în gura, vă va...

 • Catleya Freamat Rose- Vin rose sec
  Disponibil
  Catleya Freamat Rose

  Acest vin este un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon. Cu o culoare roz deschisă și lucioasă, de tip litchi, acest rosé prezintă un buchet proaspăt, ușor acidulat și cu note generoase de fructe, caise, cocăze roșii și grepfrut. Gustul este plin, corpolent, iar aciditatea plăcută face să se resimtă la final gama complexă de arome.

  Acest vin este un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon. Cu o culoare roz deschisă și...

  Acest vin este un cupaj de Merlot și Cabernet Sauvignon. Cu o culoare roz deschisă și lucioasă, de tip litchi, acest rosé prezintă un buchet proaspăt, ușor acidulat și cu note...

 • Catleya Freamat Rosu - Vin rosu sec
  Disponibil
  Catleya Freamat Rosu

  Cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon, recolta Freamăt 2013 este un vin fructos, elegant si complex. Culoarea sa este stralucitoare, purpurie, cu reflexii violacee. Buchetul este dominat de arome de fructe de padure proaspete (zmeură, căpsun,coacăză) şi cu o notă de mentha piperită. Gustul este rotund, catifelat cu taninuri bine echilibrate.

  Cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon, recolta Freamăt 2013 este un vin fructos,...

  Cupaj de Merlot şi Cabernet Sauvignon, recolta Freamăt 2013 este un vin fructos, elegant si complex. Culoarea sa este stralucitoare, purpurie, cu reflexii violacee. Buchetul...

Listă de dorințe

Produse noi