Lista produselor producătorului Crama Basilescu

Podgoria Dealu Mare

“Patria Vinului”, aşa cum este cunoscută Podgoria Dealu Mare, are o tradiţie viticolă veche confirmată de săpăturile arheologice. Primele documente scrise despre existenţa culturii viţei de vie în această zonă datează din secolele XIV şi XV. Hrisoavele străine spun că producea un vin „uleios, tare şi durabil”, asemănându-l cu cele mai bune vinuri produse în Europa.

Podgoria era renumită pentru pentru culturile soiurilor de vinuri roşii. Nicolae Iorga a consemnat în însemnările unui misionar slav, numit Bacsici, că „viile mai importante din Muntenia pe vremea lui Constantin Brâncoveanu (1688-1714) erau cele de lângă Dealu Mare, de lângă Ploieşti”. Încă din acea vreme, vinurile din Podgoria Dealu Mare erau renumite prin abundenţa şi calităţile lor deosebite, fiind foarte solicitate şi peste hotare. Podgoria a rămas cea mai renumită pentru soiul autohton de Fetească Neagră.

Podgoria Pietroasa

Undeva în jurul secolului al IV-lea, la Pietroasele, regele vizigot Atanaric şi-a ascuns comoara, binecunoscutş sub numele de Tezaurul de la Pietroasa sau Pietroasele. Se spune cş atunci când acest tezaur a fost ascuns de vizigoţi de teama hunilor, cultura viţei de vie ocupa un loc important pe aceste meleaguri.

Datorită tradiţiei şi climatului excepţional pentru cultivarea viţei de vie, la Pietroasa s-a înfiinţat prima pepinieră viticolă din epoca modernă a României în anul 1893, urmată de înfiinţarea unei şcoli de altoitori în anul 1894. Un alt eveniment în istoria acestei podgorii, dar şi a viticulturii româneşti a fost cel din anul 1924, când s-a înfiinţat Staţiunea Viticolă şi Oenologica Pietroasa, prima unitate de cercetare de profil din ţară.

 

 • Antentique Cupaj Rosu Crama Basilescu - Vin rosu demisec
  Disponibil
  Antentique Cupaj Rosu Crama Basilescu

  Un vin de culoare rosu visiniu, opac. Arome intense de fructe negre foarte coapte ce formeaza un nas  dulce de intensitate medie. In gust primul atac este dulce, cu arome ce alterneaza intre mure, afine si visine in alcool, cu note de cacao si structura buna, ‎echilibru bun intre aciditate, tanin si zaharul rezidual al acestui vin demisec. Final mediu cu senzatii de fructe negre coapte.

  Un vin de culoare rosu visiniu, opac. Arome intense de fructe negre foarte coapte ce...

  Un vin de culoare rosu visiniu, opac. Arome intense de fructe negre foarte coapte ce formeaza un nas  dulce de intensitate medie. In gust primul atac este dulce, cu arome ce...

 • Disponibil
  Fetesca Neagra Ingeri Din Micul Paris Crama Basilescu

  Este un vin  roșu-rubiniu intens cu reflexe purpuriu-violacee. Aroma intensă şi persistenta  ne aminteşte de gustul prunelor uscate din copilărie, completată cu nuanțe de piper şi condiment extrase din lemnul baricului de stejar. Gustul  este expresiv şi corpolent. Post gustul este lung, uşor amărui cu prime note de smochine. Este un vin cu personalitate. După ce îl deguşti, poţi să povesteşti cu el în gând mult timp. Te cucereşte!

  Este un vin  roșu-rubiniu intens cu reflexe purpuriu-violacee. Aroma intensă şi...

  Este un vin  roșu-rubiniu intens cu reflexe purpuriu-violacee. Aroma intensă şi persistenta  ne aminteşte de gustul prunelor uscate din copilărie, completată cu nuanțe de piper...

 • Golem Alb Crama Basilescu - Vin alb sec
  Disponibil
  Golem Alb Crama Basilescu

  Vinul are o complexitate aromatică cu nuanţe de flori de câmp, trandafir, soc și tei, armonizate cu parfum de fructe, preponderent pere, grapefruit și ceva urme de fructe exotice.  Gustul este proaspăt, echilibrat,  Chardonnay-ul aduce partea onctuasă şi citrică, iar Feteasca Albă contribuie cu eleganţă și vinuozitate. Postgustul se încheie cu fruct dulce amărui, ușor fumee .

  Vinul are o complexitate aromatică cu nuanţe de flori de câmp, trandafir, soc și tei,...

  Vinul are o complexitate aromatică cu nuanţe de flori de câmp, trandafir, soc și tei, armonizate cu parfum de fructe, preponderent pere, grapefruit și ceva urme de fructe...

 • Golem Rosu Crama Basilescu - Vin rosu sec
  Disponibil
  Golem Rosu Crama Basilescu

  Amprenta aromatică este formată din parfumuri de cacao, ciocolată şi fructe de pădure cu note de prune uscate, caracteristice în general vinului de Feteasca Neagră, după care ies în evidenţă partea minerală şi vegetală, în care Cabernetul si Merlotul aduc condimentul ierbaceu, de tabac, piper negru, scortişoara şi cuisoare.

  Amprenta aromatică este formată din parfumuri de cacao, ciocolată şi fructe de pădure...

  Amprenta aromatică este formată din parfumuri de cacao, ciocolată şi fructe de pădure cu note de prune uscate, caracteristice în general vinului de Feteasca Neagră, după care...

Listă de dorințe

Produse noi

Toate produsele noi