Lista produselor producătorului Crama Avincis

REGIUNEA NOASTRĂ

Drăgăşani are toate premisele unei denumiri de origine controlată, în manieră franceză.

Cu mult înainte de cucerirea romană, Dacia era deja un ţinut viticol, iar locul unde se află astăzi Drăgăşani, în Oltenia, era deja renumit. Mănăstirea Dobruşa, situată în vecinătate, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină.


Vinurile albe de Drăgăşani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârşitul secolului al XIX-lea, cucerind mai multe medalii la expoziţiile universale de la Paris, în anii 1867, 1889 şi 1900, precum şi diploma de onoare la concursul internaţional de vinuri de la Bordeaux din 1898.

Sunt tradiţionale vinurile aromatice, obţinute din soiul autohton Tămâioasa românească, care au creat prestigiul podgoriei Drăgăşani. Printre podgoriile din sudul României, Drăgăşani a produs întotdeauna vinuri albe fine, răcoroase, cu o bună aciditate. Vinurile roşii din regiune, produse în principal din Cabernet Sauvignon şi din soiul local Negru de Drăgăşani, s-au bucurat de asemenea de o bună notorietate internaţională.

Situată pe malul drept al Oltului, cel mai mare afluent al Dunării din România, podgoria Drăgăşani se întinde pe o lungime de 60 de km, între Subcarpaţii Getici în nord şi Câmpia Română în sud.

Solurile dominante în podgorie sunt argilele, cu urme de calcar, de nisip, de pietriş şi, rar, de marnă. Climatul podgoriei este temperat continental, cu influenţe mediteraneene, principala sa caracteristică fiind echilibrul. Graţie situării sale de-a lungul văii Oltului, care are un rol de echilibrare, podgoria Drăgăşani se bucură de o bună umiditate, chiar în cele mai calde luni ale verii.

Din vechile soiuri, se cultivă astăzi Tămâioasa românească, Novac şi Crâmpoşie Selecţionată, dar pe lângă acestea, altele, de origine străină, mai numeroase, au fost de asemenea introduse în podgoria Drăgăşani. Astfel, soiul Sauvignon Blanc s-a adaptat foarte bine la condiţiile climatice şi de sol.

Totodată, alte soiuri au fost readaptate la Drăgăşani, ca urmare a unei munci riguroase de îmbunătăţire a viţei de vie, în cadrul Staţiunii de Cercetări pentru Viticultură şi Vinificaţie, fondată în regiune în 1936.


 • Pinot Noir Avincis - Vin rosu sec
  Disponibil
  Pinot Noir Avincis

  Culoarea acestui vin este rubiniu intens. Vinul prezintă un buchet elegant de căpşuni şi cireşe cu uşoară notă condimentată. Gustul său este mătăsos cu aciditate bună. Este un vin generos şi echilibrat cu tanini bine integraţi.

  Culoarea acestui vin este rubiniu intens. Vinul prezintă un buchet elegant de căpşuni...

  Culoarea acestui vin este rubiniu intens. Vinul prezintă un buchet elegant de căpşuni şi cireşe cu uşoară notă condimentată. Gustul său este mătăsos cu aciditate bună. Este un...

 • Rose Avincis - Vin rose sec
  Disponibil
  Rose Avincis

  Culoarea acestui vin este roz deschis şi luminos. Buchetul acestui vin dezvăluie arome de căpşune sălbatice şi cireşe proaspete. Gustul său este proaspăt cu aromă de coacăze roşii şi final uşor înţepător.

  Culoarea acestui vin este roz deschis şi luminos. Buchetul acestui vin dezvăluie arome...

  Culoarea acestui vin este roz deschis şi luminos. Buchetul acestui vin dezvăluie arome de căpşune sălbatice şi cireşe proaspete. Gustul său este proaspăt cu aromă de coacăze...

Listă de dorințe

Produse noi

Toate produsele noi