Lista produselor producătorului Vinarte


Din entuziasmul unui grup de investitori români, francezi şi italieni, pasionaţi de viticultură şi încrezători în extraordinarul potenţial al viilor româneşti este semnat, în anul 1998, actul de naştere al companiei.

 

Cum era şi firesc, alegerea centrelor de producţie a fost rezultatul unor atente studii efectuate de specialiştii societaţii care au reuşit să identifice în scurt timp, în trei renumite zone viticole, terenurile apte să producă vinuri de excelenţă. Aşa au fost achiziţionate 3 domenii viticole (un total de aproape 344 de hectare de vie) care astăzi formează structura productivă a societăţii, respectiv Villa Zorilor - Dealu Mare, Bolovanu - Sâmbureşti şi Stârmina - Mehedinţi. Fiecare având propria ”personalitate” modelată de condiţiile diferite de sol şi climă.

În locul viilor hibride, bolnave, epuizate moştenite de la vechile ferme de stat, au fost plantate soiuri noi, nobile, importate din Franţa. Centrele de vinificare au cunoscut şi ele un rapid proces de modernizare cisternele de inox cu temperatura controlată, presele, filtrele, baricurile înlocuind vechile cisterne din beton, budanele şi butoaiele aflate într-o avansată stare de degradare.

Ceea ce a dat însă o dimensiune diferită întregului efort investiţional, transformând compania dintr-un simplu producător de vinuri într-un deschizător de drumuri şi, de ce nu, într-un model al calităţii, a fost alegerea oamenilor. A celor care trebuiau să înţeleagă, să interpreteze şi să dea viaţa potentialului viilor noastre. Aşa au ajuns să ni se alature specialişti străini, nume deja foarte cunoscute în lume, care, împreună cu tehnicienii români, tineri ieşiti de pe băncile facultăţii de horticultură, au adus un plus de personalitate şi un nou impuls în crearea şi aplicarea noilor tehnologii în lucrările agricole şi în vinificaţie.

Rezultatele au răsplătit aproape imediat pasiunea şi perseverenţa cu care s-a lucrat din prima clipă. Dupa 4 ani, primele noastre vinuri semnate: “Prince Matei”, “Prince Mircea” şi “Soare” au creat o adevărată “revoluţie” pe piaţa românească şi străină, obţinând recunoaşterea internaţională prin numeroasele medalii şi distincţii la prestigioase concursuri internaţionale.

Încrederea în potenţialul viticulturii românesti, fascinaţia unei tradiţii care pe aceste meleaguri datează din antichitate, dorinţa de a restabili prestigiul vinului românesc în lume sunt doar trei din motivele care ne-au convins sa dăm un nume ambiţiei noastre de a produce un vin de excepţie. Aşa s-a născut VINARTE.  

 • Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon - Vin rosu sec
  Disponibil
  Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon Vinarte

  Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon este un vin limpede, roşu rubiniu intens, strălucitor cu reflexii purpurii, cu un miros  intens, arome precum fructe de pădure, coacaze, afine, nuanţe de piper negru. Are un gust sec, plin, echilibrat, cu tanini maturi, uşor astringent şi post-gust prelung.

  Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon este un vin limpede, roşu rubiniu intens,...

  Castel Bolovanu Cabernet Sauvignon este un vin limpede, roşu rubiniu intens, strălucitor cu reflexii purpurii, cu un miros  intens, arome precum fructe de pădure, coacaze,...

 • PRINCE MATEI Merlot - vin rosu sec
  Disponibil
  Prince Matei Merlot Vinarte

  Un cupaj in care Merlot-ul isi taie partea leului (90%), iar Cabernet Sauvignon-ul adauga o nota aparte. O prezenta limpede, rubinie pana la extaz, in care gustul sec, corpolent, dezvaluie o textura bine echilibrata de tanini dulci, delicat astringenta. Cu un post-gust prelung, acest vin iti va incanta si narile cu aromele de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie, invitandu-te la o calatorie a simturilor.

  Un cupaj in care Merlot-ul isi taie partea leului (90%), iar Cabernet Sauvignon-ul...

  Un cupaj in care Merlot-ul isi taie partea leului (90%), iar Cabernet Sauvignon-ul adauga o nota aparte. O prezenta limpede, rubinie pana la extaz, in care gustul sec,...

 • PRINCE MIRCEA Merlot - vin rosu sec
  Disponibil
  Prince Mircea Merlot Vinarte

  Prince Mircea este un vin limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate. Acesta ne va surprinde cu un miros intens si elegant, cu arome caracteristice de prune coapte si fructe de padure, vanilie, caramel, ciocolata neagra, condimente dulci. Gustul acestuia este sec, plin, textura densa, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si post-gust prelung.

  Prince Mircea este un vin limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun...

  Prince Mircea este un vin limpede, rosu rubiniu intens stralucitor cu reflexii brun roscate. Acesta ne va surprinde cu un miros intens si elegant, cu arome caracteristice de...

 • SOARE Cabernet Sauvignon
  Disponibil
  Soare Cabernet Sauvignon Vinarte

  Soare Cabernet Sauvignon are un buchet intens, aromele de lemn si condimente completand gustul taninos inca crud,limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate. Olfactiv: intens şi elegant, complex, arome caracteristice de fructe de pădure (zmeură şi coacăze negre), vanilie, caramel, ciocolată şi condimente fine. Gustativ: sec, plin, textura consistentă, complex cu tanini maturi şi post-gust delungă durată.

  Soare Cabernet Sauvignon are un buchet intens, aromele de lemn si condimente completand...

  Soare Cabernet Sauvignon are un buchet intens, aromele de lemn si condimente completand gustul taninos inca crud,limpede, roşu rubiniu intens strălucitor cu nuanţe brun roşcate....

Listă de dorințe

Produse noi

Toate produsele noi