Domeniul Coroanei Segarcea se intinde peste un terroir binecuvântat, cu sol aspru şi soare arzător, ca o îmbinare de înalt caracter uman și natura caldă, generoasă. Segarcea se află pe paralela 44º numită „paralela vinurilor de calitate”, Cultura viţei de vie este favorizată aici de condiţiile pedo-climatice, viile fiind plantate pe ultimele dealuri care se întind înainte de Dunăre, într-un amfiteatru format de fluviu, Carpaţi şi Munţii Balcani. Aceste dealuri au constituit în trecut un bazin de mare, din care s-a ridicat un piedestal de calcar, peste care s-a suprapus un strat de cernoziom.
După o jumătate de secol de comunism care a modificat profund arhitectura plantaţiei, centralizând suprafeţele cultivate şi favorizând productivitatea în detrimentul calitaţii, după o perioadă post-comunistă de nepăsare, Domeniul Coroanei Segarcea a fost preluat chiar de ziua regalitaţii, pe 10 mai 2002, de familia Anghel, care, prin întreaga investiţie, a urmărit readucerea la viaţă a valorilor regale şi a celor mai înalte standarde de elaborare a vinului, de care Regele ar fi fost pe deplin mulţumit.
http://www.domeniulcoroanei.com/
La prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de note sumbre, pământoase, de brusturi. Aromele se deschid însă rapid către toate nuanţele de fructe de pădure negre şi roşii – crude,în dulceaţă sau în gemuri. Finalul gustului este dominat de dulceţuri şi gemuri –zmeură, căpşuni, coacăze, cireşe amare – şi magiun de prune, cu un pic de iod şi nuanțe de fructe de pădure supracoapte.
La prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de...
La prima impresie, pare un Cabernet extrem de dur: atac puternic, cernelos, plin de note sumbre, pământoase, de brusturi. Aromele se deschid însă rapid către toate nuanţele de...
"Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”— Mahatma Gandhi Încă de la primul contact, cupajul dezvăluie profunzime şi complexitate, pornind de la arome mature de rom şi nucă de cocos, dezvoltându-se apoi în nuanţe de fructe de pădure roşii, miez de nucă verde, alune proaspăt prăjite şi condimente.
"Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”— Mahatma Gandhi...
"Nimeni nu ne poate lua respectul de sine dacă nu îl cedăm singuri.”— Mahatma Gandhi Încă de la primul contact, cupajul dezvăluie profunzime şi complexitate, pornind de la arome...
Debutul vinului este extrem de proaspăt, cu senzaţii verzi, dominate de citrice (limetă, lămâie, cârcel de viţă), însă această senzație ascunde, de fapt, o bogăție subtilă de arome, de la pulpă cărnoasă de piersici crude și prune albe pana la nuante de flori albe si polen, influenta butoaielor de salcâm se face simțită atât în notele ușoare, perfect integrate, de vanilie, cât și în corpul vinului, devenit mai dens și mai mătăsos.
Debutul vinului este extrem de proaspăt, cu senzaţii verzi, dominate de citrice...
Debutul vinului este extrem de proaspăt, cu senzaţii verzi, dominate de citrice (limetă, lămâie, cârcel de viţă), însă această senzație ascunde, de fapt, o bogăție subtilă de...
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe - cireşe albe,prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de senzaţii de miere, polen şi fructe exotice. Gustativ, porneste din arome fine de trandafiri si cirese, pentru a evolua spre fructul pasiunii, rodie si senzatii carnoase.
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe - cireşe albe,prune albe, boabe de strugure...
Un debut marcat de senzaţia de fructe albe - cireşe albe,prune albe, boabe de strugure alb. După aerisire, încep să se facă simţite şi aromele de fructe roşii, dublate de...
Gustativ, se poate descoperi aceeasi imbinare intre aromele untoase, de briosa calda, si cele de fructe albe si citrice, ansamblul incheindu-se cu un postgust lung, viu si reconfortant. Aceste accente, insa, aduc echilibrul necesar unui vin sprinten, dominat de fructe si accente citrice.
Gustativ, se poate descoperi aceeasi imbinare intre aromele untoase, de briosa calda,...
Gustativ, se poate descoperi aceeasi imbinare intre aromele untoase, de briosa calda, si cele de fructe albe si citrice, ansamblul incheindu-se cu un postgust lung, viu si...
Imbogatit de maturarea de 6-8 luni in butoaie de stejar francez de prima si a doua generatie, are - atat olfactiv, cat si gustativ - doar nuante fine de lemn si vanilie. Nasul este dominat de fructe - cirese, pomegranate - cu accente condimentate. Gustativ, este excelent echilibrat intre notele de fruct si cele de lemn dulce, cu taninuri rotunde, perfect integrate.
Imbogatit de maturarea de 6-8 luni in butoaie de stejar francez de prima si a doua...
Imbogatit de maturarea de 6-8 luni in butoaie de stejar francez de prima si a doua generatie, are - atat olfactiv, cat si gustativ - doar nuante fine de lemn si vanilie. Nasul...
Caracteristicile strugurelui si felul in care a fost influentat de terroirse fac simtite deplin: fructe rosii si negre, cu o atingere ferma de condimente, final lung siprietenos, cu greutate, dar fara sa renunte la un spirit mai degraba ludic
Caracteristicile strugurelui si felul in care a fost influentat de terroirse fac...
Caracteristicile strugurelui si felul in care a fost influentat de terroirse fac simtite deplin: fructe rosii si negre, cu o atingere ferma de condimente, final lung...
Viognier este rotund, dens si prietenos, cu aromele provenite din interactiunea culemnul prezente, dar relativ discrete, preferand sa-si scoata in evidenta aromele native,de fructe albe, carcei de vita, ba chiar si un pic de citrice (pomelo, grapefruit) in finalul lungsi proaspat
Viognier este rotund, dens si prietenos, cu aromele provenite din interactiunea...
Viognier este rotund, dens si prietenos, cu aromele provenite din interactiunea culemnul prezente, dar relativ discrete, preferand sa-si scoata in evidenta aromele native,de...
Unul dintre cele mai complexe vinuri albe romanesti, cu o variata dimensiune florala care da contur si completeaza structura fruct si glicerica a vinului. Arome de cirese si prune albe, vanilie, carcei de vita, flori proaspete de salcam, limeta si flori uscate. Parcurs olfactiv de mare intindere, dominat de prospetime. 20% Chardonnay, 20% Pinot Gris, 45% Viognier baricat in butoaie de salcam si stejar, 15% Viognier nebaricat.
Unul dintre cele mai complexe vinuri albe romanesti, cu o variata dimensiune florala...
Unul dintre cele mai complexe vinuri albe romanesti, cu o variata dimensiune florala care da contur si completeaza structura fruct si glicerica a vinului. Arome de cirese si...
Primul vin românesc realizat 100% din soiul Marselan, plantat în premieră în viile de la Segarcea în 2005. Pentru acest vin, producţia a fost limitată la 6 tone de struguri per hectar, pentru a asigura un extract deosebit. Arome de gem de capsune,zmeura, afine, tabac, condimente, cacao, ciocolata cu lapte ,rom, cocos si piele fina.
Primul vin românesc realizat 100% din soiul Marselan, plantat în premieră în viile de...
Primul vin românesc realizat 100% din soiul Marselan, plantat în premieră în viile de la Segarcea în 2005. Pentru acest vin, producţia a fost limitată la 6 tone de struguri per...
Acest vin ne ofera o paleta seducatoare de nuanţe, de la notele obişnuite, ierboase şi de soc, la cele de fructe exotice şi piersici, atat olfactiv, cat şi gustativ.
Acest vin ne ofera o paleta seducatoare de nuanţe, de la notele obişnuite, ierboase şi...
Acest vin ne ofera o paleta seducatoare de nuanţe, de la notele obişnuite, ierboase şi de soc, la cele de fructe exotice şi piersici, atat olfactiv, cat şi gustativ.
Buchetul său extrem de bogat variază de la trandafiri, la fructe proaspete, de la flori albe la clasicele arome ale Muscat-ului, acoperind astfel toată gama de arome. Gustul puternic şi persistent este proaspăt, cu o aciditate vivace ce permite dezvoltarea unui set de arome complexe şi bine structurate.
Buchetul său extrem de bogat variază de la trandafiri, la fructe proaspete, de la flori...
Buchetul său extrem de bogat variază de la trandafiri, la fructe proaspete, de la flori albe la clasicele arome ale Muscat-ului, acoperind astfel toată gama de arome. Gustul...